Kesan / Perubahan Consume sekotak Collagen Powder

Haritu aku dah cerita kan pasal collagen powder ni kat sini.
Harini nak update progress so far kesan ambil COLLAGEN POWDER ni.

 
Mula2 dorang cakap macam2 pasal collagen ni.
Aku pulak sejenis perasan kulit dah ok.
Malas mula2 nak amik collagen.

Yerla aku memang ada frackles dari kicik.
Macam mana nak nampak pipi glowing macam orang normal skin yang lain?

Sekali.....baru amik 7x je = 7 sachets, dah nampak PERUBAHAN KETARA! ✨✨✨
 

☺️☺️☺️😊
Belum habis 1 kotak lagi tau!

Hish!
Tak sangka boleh lawa lagu ni!

✔️ Kulit makin putih berseri2
✔️ Muka makin bujur
✔️ Tulang pipi makin naik
✔️ nampak lebih muda

Ni yang korang nampak.
Yang kak scha rasa sendiri perubahan paling BEST...

 

✔️ RAMBUT GUGUR BERKURANGAN!

Seronok nya.
Selalu bila ikat rambut or sikat, amik ko rambut segenggam kat tangan!

Ok la mungkin kesan pada aku tak begitu ketara?

Jom tengok kesan pada teammate ku pulak...

 
Tulang pipi makin naik. Kulit makin cerah 😍

 
Yang ni fuhhh macam pakai photoshop kan?
Hikang kedutan bawah mata. 
Kulit makin cerah!

 
Yang ni dari kesan jerawat sebab pergi facial, hilang dalam tempoh 3 minggu!

✨✨✨✨✨✨✨✨✨✨✨✨

SIAPA YANG PERLU AMBIL COLLAGEN SHAKLEE?

Anyone yang ada...

πŸ‘‰ garis-garis kesan ketawa, kedutan, lingkaran hitam bawah mata, kesan bengkak bawah mata, penglihatan kabur.

πŸ‘‰ STRETCHMARKS

πŸ‘‰ Rambut kering dan bercabang di hujung

πŸ‘‰ Liang roma besar, pigmentasi, jeragat, kulit kering

πŸ‘‰ Kulit hilang keanjalan, lebih kering. Kelihatan tua daripada umur sebenar. 

πŸ‘‰ Payudara dan punggung jatuh / kendur

πŸ‘‰ Kehilangan kalsium, sakit belakang, sakit sendi.

Awak nak order jugak tak?

 
PROMO COLLAGEN BERAKHIR 31 DISEMBER!

Whatsapp cepat sebelum promo berakhir.




Disember baby

Alhamdulillah for another year older to be grateful.
To be happy.
To be loved and to love someone and things that i do this much.

 
2016 being so wonderful to me.
To see my businesses grow.

To see @ohweddingku grow from nothing to something.

 

 
Started when we build the photobooth for my bro's wedding.

 
N then have more than 30 clients.

N few time appear in magazines too.
 
InsyaAllah we have bigger plan for 2017.
Just wait for it.
Although we have plan that was suppose to be launch by August, we have to cancel it due to some reasons.
But it's ok.
Allah have better plan for us i always believe that.

For my shaklee business growth from me alone and now i have own team / business partners.
Thank you business partners - aimie and wani for believing in me.
We are so busy with our lifes yet we still able do our best just to make sure we achieve our targets.

 
From a person who never sell vivix and now i can close deal 3 vivix in 1 day is a huge achievements.
But of course it wont happen without guide and support from my mentor, dr cip as well as from the whole team.
I never thought i will be this serious with shaklee business until i have business card for it and soon pamphlets.

I never thought i will be this serious in my businesses that i went to few seminars :-
IMKK with Dr Azizan.
fbads with Najib Asaddok next weekend.

Also to move to our own house even tho we have to go tru lot of challenges!
 
Challenge that our tenant didnt pay the house rental for 3 months!
And leave the unpaid electricity. (5k u guys!)
But wuteva as long we success to chase them out.
Huge nightmare for us but perhaps there's a hikmah behind it.

I would like to thank my family: my parents, my kids and husband - because of them, i want to do better everyday.

 

It's crazy to manage time everyday but i just do my best.

Small steps will bring u big results soon if u CONSISTENT.

happy birthday to me.

I hope 2017 will be as great as 2016 😘.



Pengalaman Berpantang Anak ke 2

Hihi ni tentang pengalaman masa lepas beranak ammar haritu.
Kali ni aku memilih untuk berpantang di rumah sendiri.

 

 
Sebab senang takya travel balik kampung lepas beranak.
Senang sebab kat rumah sendiri so boleh prepare awal2.

Aku ajak mak abah datang masa minggu ke 2 aku berpantang.
Sebab minggu pertama, husband ku jaga.

So tak pe la. Biar la mak abah nak settle p kelas agama dulu kan kat kampung.
Dah settle, baru la mai rumah aku.
Pasal mak aku bukan nya sihat sangat.

So aku takmo la susah kan dia sangat.
Yang paling penting ada orang melayan umar main.

Tapi Allah tu memang maha berkuasa akan apa pon yang dia nak.
Aku tengok mak nye energy level time jaga aku bagus.

Last2 dia n alip la gilir2 masak utk aku.
Kadang2 tapau.

Dah la mak masak.
Sedap kot.
πŸ˜‚πŸ˜‚πŸ˜‚

Pantang celah mana aku makan berulang nasi.
Padahal lauk pantang je.

Thank you Allah bagi mak sihat.

Btw aku book tukang urut.
Dia datang hari ke 5 aku beranak.
Aku ok je. Pasal 3 hari dah kat hospital.
Hari ke 3 dan ke 4 kat rumah sendiri.
Hari ke 5 dah tak kalut sangat la.

Jangan korang tanye no phone dia pulak.
Pasal dia kata dia da tak nak urut 2017.
Nak balik indonesia dah uruskan business husband dia kat sana.
Gituuuu.

Nama dia kak eyla.
Memang best dia urut.
Harga pon mahal πŸ˜‚πŸ˜‚.
Mahal la dari rate batu pahat.
Tapi takpe la badan nak pakai lama oit.
So aku amik 5 hari je.
Cukup la.

So
✔️ makanan pantang husband n mak uruskan
✔️ tukang urut
✔️ nona roguy set berpantang (aku tak minum yang teh dia)
✔️ SUPPLEMENTS BERPANTANG SHAKLEE

hehe harus la kan.
Kalau dah pregnant best gila amik supplement shaklee.
Berpantang mesti la dengan set berpantang shaklee.

Aku beli sikit2.
Supaya tak terasa nak beli semua sekali gus.
Pokai la mak! 😌😌

So sebulan sebelum beranak aku beli ESP, OSTEMATRIX dan BCOMPLEX.
VITA C ada lagi balance dari pregnant.
So jimat di situ.

4 ni je aku amik.

Kalau nak lagi complete dan badan rasa best, sila tambah OMEGA dan VITALEA.

Lepas habis 44 hari berpantang, baru aku tambah ALFALFA dan LECITHIN.

So set shaklee tak mahal pon.
Beli la sikit2 macam ioll.

Plus ikot la health issue korang time tu.

Plus boleh tahan sampai 3 bulan.
Jimat kan?

Alfalfa n lecithin je tahan sebulan.


 
Ni full set berpantang. Ada 6 items.

Ok jom kita baca sikit apa function set berpantang shaklee ni?

 

πŸ‘‰ ESP : minuman protein. Protein diperlukan oleh badan untuk penghasilan tisu2 baru.
✔️ Bagi tenaga pada ibu berpantang.
✔️ Memekatkan susu dengan nutrients
✔️ Memelihara rahim ibu agar kembali kuat selepas beranak
✔️ Menegangkan kulit ibu selepas beranak
✔️ Mencantikkan kulit ibu

Sebab tu la saya tak boleh miss amik ESP dari pregnant, berpantang dan sekarang sampai baby dah 8 bulan. Terlampau banyak benefit yang saya dapat melalui ESP ni.


 

πŸ‘‰ OSTEMATRIX
✔️ pil calcium. Calcium diperlukan oleh ibu untuk menguatkan tulang selepas beranak.
✔️ mudah lawas. Jadi ibu yang lepas beranak takde masalah sembelit ye.
Dulu anak pertama, ya Allah sengal gila. Memang tak amik shaklee. Makan betik banyak sbb takot susah nak berak time berpantang. Kali kedua lepas beranak, betik amik jugak. Tapi sebab amik ostematrix sebelum tidur, memang takde masalah nak berak langsung! 

Also kalau korang pregnant, sakit2 tulang, sakit belakang dan sakit punggung, ohs and cramps tetengah malam, amik la ostematrix ni. Sangat berkesan! 


 
πŸ‘‰ BCOMPLEX
✔️ menghilang kan migrain dan pening ketika dalam pantang
✔️ buat kepala anda lebih ringan
Serius memang takde pening pon masa dalam pantang sebab amik bcomplex ni tiap2 hari.


πŸ‘‰ VITALEA
✔️ Multivitamin untuk topup all the nutrients needed
✔️ bagus untuk tambah energy pada si ibu
✔️ buat badan lebih ringan dan cergas
✔️ jaga HB ibu supaya sentiasa normal


 
πŸ‘‰ VITA - C
✔️ Luka di tempat beranak cepat sembuh
✔️ Cantikkan kulit ibu
✔️ Bagi immune system ibu lebih baik jadi tak mudah sakit
Kalau amik ESP da banyak benefit, Tambah vita c memang lagi best kesan nya.
Vita c pon memang aku tak miss amik dari pregnant, pantang sampai la baby ku dah 8 bulan sekarang.

 
πŸ‘‰ OMEGA
✔️ bagus untuk bakar lemak ibu selepas beranak
✔️ kawal kolestrol
✔️ kuatkan tulang kalau diambil dengan ostematrix
✔️ menguatkan memori ibu dan anak yang disusui
Yang ni aku rasa optional. Lebih penting diambil masa pregnant trimester ke2.


Lepas 40 hari, aku dah p jakel dan FARM IN THE CITY.
haha kena jeling maut gak la dengan makcik2 kat situ.

Obviously bawak newborn kan. πŸ˜†πŸ˜†

Pasal kesian kat umar duduk umah lama.

Lepas habis pantang, aku nak turun kan berat badan pulak.
Sebab time tu berat aku 58kg.

My ideal weight should be 49kg.

So aku tambah lecithin dan alfalfa.
Dua ni bagus untuk susu badan jugak.

 

Di mana Lecithin boleh hilangkan bengkak susu.
Alfalfa boleh banyakkan susu.


Ok harap post ni dapat membantu mummies yang tercari2 set berpantang terbaik.

Kalau nak, boleh order dengan saya ok? πŸ˜„πŸ˜„


 
Ammar, 8 bulan setengah, 9.5kg πŸ˜„
Fully breastfeed




Jangan benci nanti suka 😌


Sebenarnya aku ni jenis yang susah nak percaya pada supplements.
Aku pernah skeptical pada 1 product kurus sebab dia pills.
Aku macam tak percaya kenapa laku sangat ramai orang beli.
Dalam hati 'i will never buy that'.
'Kalau aku nak kurus, aku berusaha sendiri'.

Haha maka aku pon termakan dengan kata2 sendiri πŸ˜….

Even masa aku beli shaklee awal2 supplements, masa time tu, aku dah boleh jual, tapi aku taknak jual lagi sebab aku time tu belum 100% percaya.

Sampai la time tu aku consume set pregnant memang aku rasa best sangat badan aku, siap hilang stretchmarks kama, baru la aku yakin untuk menjual bersungguh2 dengan niat nak tolong mak2 yang lain yang masih tercari2 supplements yang sesuai dengan diri sendiri.

Ok so lepas berpantang, berat aku time tu 58kg. 😰😰
Padahal berat ideal aku supposely 49kg.

So aku start ambil lecithin dan alfalfa.
Takot2 jugak mula2 nak amik.
Takot terkurus sangat ke.

Badan jadi reaction pelik2 ke.
Haha takde ye.

Yang pelik apsal susu badan makin banyak.
Rupanya alfalfa boleh banyakkan susu sekali.
Lecithin pulak bertindak untuk hilangkan bengkak susu selain bakar lemak.

Time tu aku amik 2 ni je.
N berat aku statik dalam 52kg - 53kg.

Pastu bila ada promo omega aku pon borong untuk diri sendiri.
Saja nak try betul ke boleh kurus.

MEMANG LAJU TURUN!

Sebab function omega untuk bakar lemak lebih laju.
Haritu aku baru bergembira dah dapat 50kg.
Kelmarin aku check lagi dah 49kg!! 😎😎

Means aku dah capai target berat ideal.
Aku tak amik herblax sebab aku da capai berat ideal.

Tapi aku memang menggalakkan customers aku ambil herblax sekali untuk detoks usus.
Sebab dah 2x customer aku makan supplements kurus, lambat sangat kat body dorang turun.
Lepas detoks usus dengan herblax, baru berkesan. Baru laju kesan supplements tu.

So sila detoks untuk penyerapan vitamin lebih laju dan berkesan ok?
Lain body lain.
Ada yang BANYAK TOKSINS.
Ada yang TAK BANYAK TOKSINS.

Dari berat selepas beranak 65kg.
Urut dan berpantang dengan set berpantang shaklee berat jadi 58kg.
Consistent ambil supplements shaklee untuk hilangkan berat badan, alhamdulillah now 49kg.
Total loss 16kg. 😏😏

 

Tapi bukan drastik tau turun.
8 bulan baru dapat capai ke berat ideal dari 65kg --> 49kg now.
Alhamdulillah.

Jom kita tengok function setiap 1 vitamins ni.

 

Set kurus shaklee terbina dari 3 cara:-
πŸ’© Buang --> πŸ”₯Bakar --> πŸ’ͺBina

πŸ”₯Lecithin(Bakar)
-Lecithin berfungsi untuk memecahkan lemak-lemak.Lecitin dinamakan "pengemulsi semulajadi" kerana ia mempunyai kesan melekat kat lemak, dalam perkataan ringkasnya,ia menyebabkan lemak tu terapung kat dalam darah dan seterusnya mencegah lemak dari melekat kat dinding membrane.Lecitin tak boleh dihasilkan oleh badan tetapi ianya sangat diperlukan oleh badan.

πŸ”₯ Omegaguard (Bakar lemak tepu)
πŸ‘‰ Omega guard untuk bakar lemak tepu lebih pantas


πŸ’© Alfalfa(buang)
πŸ‘‰ Bertindak sebagai detox semulajadi yang melawaskan sistem penghadaman dengan lembut. Menarik lemak yang teremulsi dari tindakan lecithin ke saluran najis. Proses membersihkan segala toksin, lemak dan lendir yang melekat di dinding usus dikeluarkan melalui pembuangan air besar.


πŸ’© HerbLax (detox usus)  
πŸ‘‰ Membantu masalah sembelit, Mengempiskan perut dan Melawaskan pembuangan air besar. HerbLax akan menampakkan kesan dalam masa 8-12 jam selepas pengambilan.


πŸ’ͺ Cinch or ESP (bina) (build muscle)
πŸ‘‰ Apabila lemak dipecahkan, otot diperlukan untuk mengisi ruangan kosong yang ditinggalkan oleh lemak. Selain dari itu, protein juga memainkan peranan dalam peningkatan kadar metabolisme tubuh yang amat penting untuk penurunan berat badan. Bagi tujuan bina ini, anda boleh mengamalkan ESP atau Cinch Shake. Ini kerana kerana ESP dan Cinch Shake mempunyai protein berkalori rendah.

 

 

Ada yang nak kurus dengan cara selamat dan berkesan?

Whatsapp saya.



Pengalaman pergi IMKK

Sakit betul hati bila time kita nak buat kerja, tapi internet pulak takde.
Internet kat computerku.
Husband pulak dah tidur.

Means esok kena bangun awal la ni.
Huwaa huwaa...
Sebab tak boleh buat kerja i membebel kat blog ni la.

Asik citer pasal shaklee boring eh?
Kita cerita pasal IMKK la.
Imkk stand for intensif magnet kekayaan dan kejayaan.

Mula2 nak pergi ni kena drag dengan husband.
Aku busy sangat tatau pon program ni utk apa awal2.
Aku tau la untuk startup business.
N by dr azizan.

Dah la penat pindah rumah pon tak abes pastu terus g seminar pulak.
3 hari pulak tu.
Tapi husband kata kengkawan dia kata best, so p je la.

 
Rasa seronok pulak bila banyak business owners pergi sini.
Contoh: dato vida, diana ishak. Yang lain tu biasa2 je zain saidin n ipar dia si adik rozita che wan ala aku lupa nama. Dia pelakon gak.
Ok dah ingat.
Ayu raudhah.

Tapi menyampah tak tersentuh bahu ngn dorg pon.
Nampak dorg kat screen je.

First time aku dengar seminar tak ngantuk.
Ohs day 2 je sebab dia buat sampai malam, so almost tetido gak la dalam kol 10 malam tu.

 

Day 1, aku n alip cabut awal pasal kesian kat kat mak abah nak handle kids sorang2.
Umar tu aku tak risau sangat sebab dia dah besar, pandai bawak diri, dah terer kencing berak kat toilet.
Dia nye cranky cuma bab bangun tido nangis nak susu je.
Kalau ada aku, biasa nye memang macam2.
Kalau dgn atuk dia, ok lagi la.

Adik sebab still bfeed itu la cabaran nya.
Aku hanya mampu bertawakal je n berdoa adik ok. Hihi

Btw seminar tu best cuma memang too basic for us.
Bagus nya, sbb kitorg belajar macam mana nak handle duit business better.
Pastu berkat parents n husband tu penting uolls.

Mintak suami redha dgn apa kita lakukan.
Mintak dorg doakan sekali.
Insyaallah rezeki tu senang masuk.

Pastu jaga hubungan dengan Allah.
Paling terkesan bab solat tahajud.
Dhuha alhamdulillah jarang aku miss.

Tapi tahajjud tak pernah buat pon sebelum imkk ni.
Cuma ayat dia 1 best aku akan ingat sampai bila2.

Dia kata nak mintak macam2 kat Allah.
Pastu tengah2 malam Allah kejutkan dengan perasaan nak terkencing atau anak nak p toilet.
Lepas kencing or teman anak g kencing, korang buat apa?
Korang sambung tidur.
πŸ˜΄πŸ’€πŸ’€πŸ’€

So korang dapat apa?
Korang dapat kencing je laa πŸ˜‚πŸ˜‚.

Hahaha semenjak balik dari imkk, bila umar nak g kencing tetengah malam yg dia kejut aku tu,  pas settle, aku berjaya buat tahajjud terus.
So bila kita jaga hubungan dengan Allah, dengan parents n dengan spouse, baru la senang rezeki nak mengalir.

Aku suka je pergi kelas dia ni.
I wish i can afford the next class khusus untuk marketing.
Tapi too pricey.

Insyaallah ada rezeki tahun depan aku nak p.
Ni aku nak g 26 dec najib asaddok punya.
Pasal copywriting.
Najib asaddok ni pon anak didik dr azizan.
Yg ni murah je rm50.

Since mentor aku pernah p dia kata best, ok la lets give it a try.
Kali ni, alip will take care the kids.
Aku p ngan kawan aku je.

Korang, yang baru nak start business, instead start tanpa arah, cari la mentor.
Atau berkawan dengan kelompok rakan business yg sama.
Sebab support group ni penting tau untuk business anda pergi ke level seterus nya.

Taknak la buat business sekadar lepas duit jajan anak kan? 😏😏
Sampai bila nak camtu.

Buat business kena betul2.
Bagi 100 peratus.

Focus dengan apa yg anda mahukan.

Ohs aku juga berjaya ubah jadual hidup aku.
Tidur awal. Bangun awal.
Lepas subuh takleh tidur oit.
Rezeki liat nanti.

Since he's a millionaire n husband aku pon da bebel byk pasal ni before, aku sahut cabaran ini.
N i success for 2 weeks half so far hehe.

Mungkin ini la wake up call aku.
Allah nak kasi aku peluang berubah.

Ubah yang basic dulu, pastu business.

Gituuuu

Ok la uolls, kalau korang nak g, next class imkk tu next year.
Check their richworks website kie.
Kalau business korang dah advance p yg marketing nye class.

WORTH EVERY PENNY!

Btw bulan ni ada promo collagen.
Ramai betul yang dah borong.

 
Ada yang nak order? Whatsapp saya. 0123318084




TENDON SYNOVITIS (sakit saraf di pergelangan tangan)

Penyakit TENDON SYNOVITIS (atau sakit saraf di pergelangan tangan) adalah masalah peradangan di bahagian lapisan yang mengelilingi tendon. 

 

Punca peradangan ini tidak diketahui tetapi mungkin disebabkan oleh beberapa faktor:-

πŸ‘‰ Penyakit yang menyebabkan peradangan
πŸ‘‰ Jangkitan kuman
πŸ‘‰ Kecederaan
πŸ‘‰ Terlebih menggunakan tendon (overuse)
πŸ‘‰ Ketegangan atau koyak

Bahagian badan yang sering dialami masalah TENDON SYNOVITIS ini adalah pergelangan tangan, tangan dan juga kaki. Tetapi kebiasaannya penyakit TENDON SYNOVITIS ini berlaku pada lapisan yang mengelilingi mana-mana tendon.

Tanda-tanda masalah tenosynovitis ini adalah:

πŸ‘‰ Kesukaran dan kesakitan untuk menggerakkan sendi
πŸ‘‰ Sendi bengkak di kawasan yang bermasalah
πŸ‘‰ Kesakitan di bahagian sendi terutama di pergelangan tangan, tangan dan buku lali
πŸ‘‰ Kemerah-merahan di bahagian tendon

Mula2 customer saya cakap nak beli sebotol vivix.
Untuk sakit TENDON SYNOVITIS yang dia ada.

 

Dalam 3 minggu consume botol pertama,
Belum sempat habis sebotol, 80% sakit dah recover.
Dah boleh buat aktiviti tanpa sakit di urat saraf tangan lagi.

 

 

Yerla bayang kan kawan saya ni dia kerja sebagai DOKTOR BIUS.
Hah camne tu nak pass ubat pon sakit.

So happy la lepas hampir sebotol habis vivix, masalah sakit pergelangan tangan dia ok.
Kurang sangat2.

Happy gila dia boleh angkat tangan macam biasa.

Teros BORONG 4 BOTOL LAGI!
Alhamdulillah bijak sangat kawan saya ni.
Sempat grab 4 botol vivix.

Beli 2 Vivix 
✅FREE MEMBERSHIP
✅FREE POSTAGE
✅CASH REBATE 

Vivix dapat kurangkan kesakitan sakit2 kronik seperti

❤️ DARAH TINGGI
❤️ KENCING MANIS
❤️ STROK
❤️ THYROID
❤️ SAKIT LUTUT DAN TULANG (have to take with collagen)

Dan banyak lagi sakit kronik.
Semua pon dengan izin Allah.

Tau la sakit2 kronik ni bukan murah nak rawat.
Belum lagi masa yang banyak habis!

Jom cegah sebelum melarat!

Kalau ada yang nak order boleh whatsapp saya terus ok?



Rahsia Mak Dara bertukar jadi Anak Dara 😏😏😍

Bulan Disember adalah bulan favourite aku.

Sebab birthday aku bulan 12. 😏😏
Birthday ayah aku bulan 12.

Dan product yang best gila promo dia bulan disember ni.

Product apa tu?

✨✨✨✨✨✨✨✨✨✨✨✨✨✨✨✨✨✨

It's Collagen Powder!

 

Apa tu Collagen?


Dulu aku selalu ingat collagen ni jenis suntik. Or dari tumbuh-tumbuhan rupanya silap. 

Kolagen merupakan tisu penyambung yang membantu mengekalkan kekuatan dan keanjalan kulit, rambut, kuku, ligamen, otot, tulang, sendi, tendon, mata, gusi dan saluran darah. Lebih kurang 72% daripada kulit kita adalah kolagen dan 80% daripada tulang kita adalah kolagen. Kolagen turut melindungi organ, kornea, perut, hati, jantung, paru-paru, saluran darah, sel otak dan banyak lagi.

Betapa pentingnya kolagen dalam tubuh kita. Ia banyak membantu membina kecantikan dan kesihatan. Ia dapat mengekalkan badan jadi lebih muda, anti penuaan, mencegah penyakit dan meningkatkan kesihatan badan.

Kesan Kekurangan Kolagen:-

πŸ‘‰ Proses penuaan terjadi dengan cepat dan kulit hilang keanjalan

πŸ‘‰ Garis kesan ketawa dan kedutan wajah lebih cepat terbentuk 

πŸ‘‰ Lingkaran hitam dan bengkak bawah mata

πŸ‘‰ Penglihatan yang kabur 

πŸ‘‰ Rambut kering dan bercabang 

πŸ‘‰ Masalah kulit seperti liang roma yang besar, pigmentasi, jeragat dan kulit yang kekuningan 

πŸ‘‰ Payudara dan punggung yang melendut dan tidak kenyal 

πŸ‘‰ Kulit nampak kusam dan tidak berseri 

πŸ‘‰ Sakit belakang dan sendi 

✨✨✨✨✨✨✨✨✨✨✨✨✨✨✨✨✨✨✨✨✨✨✨✨✨

Kenapa Shaklee Collagen Powder : Pilihan Collagen Terbaik?

 

❤️ Shaklee Collagen Powder merupakan supplement kolagen hebat yang mengandungi 4000mg proprietri RSS (Red Snapper Scale) Collagen, kolagen yang berkualiti tinggi dan tulen diekstrak daripada sisik ikan merah


❤️ Kolagen bermolekul sangat ringan kira-kira 1000 dalton* dapat diserap dengan mudah dalam tubuh


❤️ Ia mengandungi 7 bahan utama termasuk ekstrak biji benih camelia japonica, ekstrak Pfaffia, kolagen ikan ekstrak kerangan ,Lactobaciliu acidophilus, Vitamin-C dan B yang digabungkan untuk meningkatkan keberkesanan kolagen RSS dan menyokong kecantikan anda dari dalam ke luaran.


❤️ Terbukti berkesan dalam masa 8 minggu melalui ujian klinikal

❤️ Semulajadi. Tiada pewarna, perasa dan pengawet tambahan

✨✨✨✨✨✨✨✨✨✨✨✨✨✨✨✨✨✨✨✨✨✨✨✨

SIAPA YANG PERLU AMBIL COLLAGEN SHAKLEE?

 

Anyone yang ada...
πŸ‘‰ garis-garis kesan ketawa, kedutan, lingkaran hitam bawah mata, kesan bengkak bawah mata, penglihatan kabur.

πŸ‘‰ STRETCHMARKS

πŸ‘‰ Rambut kering dan bercabang di hujung

πŸ‘‰ Liang roma besar, pigmentasi, jeragat, kulit kering

πŸ‘‰ Kulit hilang keanjalan, lebih kering. Kelihatan tua daripada umur sebenar. 

πŸ‘‰ Payudara dan punggung kelenturan

πŸ‘‰ Kehilangan kalsium, sakit belakang, sakit sendi.

✨✨✨✨✨✨✨✨✨✨✨✨✨✨✨✨✨✨✨✨✨✨✨✨


Testimonial pengguna COLLAGEN POWDER

Ni testimonial dari teammate aku sendiri.
 
Dari berjerawat teruk sebab tersalah amik product muka, terus elok lepas 3 bulan.

Hanya ambil Detox, Vivix dan 2 kotak collagen dalam masa 3 bulan sahaja, now kulit muka memang licin. nampak lebih muda.

Power tak power? πŸ€”πŸ€”πŸ˜

 
DEC PROMOTION!
Beli 2 jimat 5%!
1 kotak ada 18 sachet. (Tahan dalam sebulan)

NAK tahu lebih lanjut tentang COLLAGEN SHAKLEE?

Whatsapp saya.


Pindah rumah and latest update

i miss u blog.
Biasa la.
Bila ada anak kicik, memang susah nak update blog.

So...whats new about me?
πŸ‘‰ dah ada 2 kids. Umar dah 3 tahun 5 bulan. Ammar 8 bulan. They made me bz whole day long.
πŸ‘‰ busy ngn businesses. Kat blog ni im just gonna focus on my shaklee business.
πŸ‘‰ finally pindah rumah sendiri. Duduk yang dibeli masa baru kahwin. Area bangi. Luv this area so much. Walaupon jauh dari ikea or ou dah. Of course a bit sedey tapi im ok. Jimat lagi duit hehe sbb sini sng sgt tapau food. N surprisingly murah! Makanan umar tapau tengahari RM3.50 je. Woww sangat.


 

Nak tengok my kids?


 

This is how they look like when they are active.
Ammar tu mmg chubby.

Penangan amik set pregnant shaklee.

 
Pastu teroskan amik ESP shaklee sampai sekarang.
Berat ammar pon dah 9.5kg skg.

 
Hehe n this is how they look like when both nap at the same time pheww πŸ’†.
Thats why i have time to blog a bit rite now.

By the way, insyaAllah i will always update here everyday.
Sekarang saya busy buat business shaklee.
Bawah group saya ada 2 orang business partners yang sama2 bersemangat buat business ni.

Seronok bila momentum kitorg sama.
Yerla siapa nak kasi cash RMxxx or RMXXXX saja2 kan.

Sebab tu kitorg sungguh2 buat business shaklee ni sebab hanya perlu spend masa sikit buat ads.
Atau untuk study pasal products.
Sebab...takya susah2 nak g post barang mahupon g branch.
Semua shaklee uruskan.

Senang kan?

Btw im updating this blog pon sbb nak cari lagi 5 business partners untuk team saya.
Team besar saya terdiri dari doctors and pharmacists.
So u got good backup in case masalah kesihatan customer mencabar untuk anda consult.

Ada tak housewifes atau bekerja pon boleh if nak cari extra income buat business ni?

❤️ Tak perlu post barang. Shaklee post kan
❤️ Registration RM80 je or free depends on terms and conditions
❤️ Tiap2 malam ada kelas free to guide you on how to make ads etc
❤️ Bonus shaklee kasi depends on your sales

Senang kan?

 
Jom join group saya.
InsyaAllah saya akan guide anda sama2 cari extra income dalam business ni.