Rahsia Mak Dara bertukar jadi Anak Dara 😏😏😍

Bulan Disember adalah bulan favourite aku.

Sebab birthday aku bulan 12. 😏😏
Birthday ayah aku bulan 12.

Dan product yang best gila promo dia bulan disember ni.

Product apa tu?

✨✨✨✨✨✨✨✨✨✨✨✨✨✨✨✨✨✨

It's Collagen Powder!

 

Apa tu Collagen?


Dulu aku selalu ingat collagen ni jenis suntik. Or dari tumbuh-tumbuhan rupanya silap. 

Kolagen merupakan tisu penyambung yang membantu mengekalkan kekuatan dan keanjalan kulit, rambut, kuku, ligamen, otot, tulang, sendi, tendon, mata, gusi dan saluran darah. Lebih kurang 72% daripada kulit kita adalah kolagen dan 80% daripada tulang kita adalah kolagen. Kolagen turut melindungi organ, kornea, perut, hati, jantung, paru-paru, saluran darah, sel otak dan banyak lagi.

Betapa pentingnya kolagen dalam tubuh kita. Ia banyak membantu membina kecantikan dan kesihatan. Ia dapat mengekalkan badan jadi lebih muda, anti penuaan, mencegah penyakit dan meningkatkan kesihatan badan.

Kesan Kekurangan Kolagen:-

πŸ‘‰ Proses penuaan terjadi dengan cepat dan kulit hilang keanjalan

πŸ‘‰ Garis kesan ketawa dan kedutan wajah lebih cepat terbentuk 

πŸ‘‰ Lingkaran hitam dan bengkak bawah mata

πŸ‘‰ Penglihatan yang kabur 

πŸ‘‰ Rambut kering dan bercabang 

πŸ‘‰ Masalah kulit seperti liang roma yang besar, pigmentasi, jeragat dan kulit yang kekuningan 

πŸ‘‰ Payudara dan punggung yang melendut dan tidak kenyal 

πŸ‘‰ Kulit nampak kusam dan tidak berseri 

πŸ‘‰ Sakit belakang dan sendi 

✨✨✨✨✨✨✨✨✨✨✨✨✨✨✨✨✨✨✨✨✨✨✨✨✨

Kenapa Shaklee Collagen Powder : Pilihan Collagen Terbaik?

 


  • Shaklee Collagen Powder merupakan supplement kolagen hebat yang mengandungi 4000mg proprietri RSS (Red Snapper Scale) Collagen, kolagen yang berkualiti tinggi dan tulen diekstrak daripada sisik ikan merah

  • Kolagen bermolekul sangat ringan kira-kira 1000 dalton* dapat diserap dengan mudah dalam tubuh

  • Ia mengandungi 7 bahan utama termasuk ekstrak biji benih camelia japonica, ekstrak Pfaffia, kolagen ikan ekstrak kerangan ,Lactobaciliu acidophilus, Vitamin-C dan B yang digabungkan untuk meningkatkan keberkesanan kolagen RSS dan menyokong kecantikan anda dari dalam ke luaran.

  • Terbukti berkesan dalam masa 8 minggu melalui ujian klinikal

  • Semulajadi. Tiada pewarna, perasa dan pengawet tambahan

✨✨✨✨✨✨✨✨✨✨✨✨✨✨✨✨✨✨✨✨✨✨✨✨

SIAPA YANG PERLU AMBIL COLLAGEN SHAKLEE?

 

Anyone yang ada...
πŸ‘‰ garis-garis kesan ketawa, kedutan, lingkaran hitam bawah mata, kesan bengkak bawah mata, penglihatan kabur.

πŸ‘‰ STRETCHMARKS

πŸ‘‰ Rambut kering dan bercabang di hujung

πŸ‘‰ Liang roma besar, pigmentasi, jeragat, kulit kering

πŸ‘‰ Kulit hilang keanjalan, lebih kering. Kelihatan tua daripada umur sebenar. 

πŸ‘‰ Payudara dan punggung kelenturan

πŸ‘‰ Kehilangan kalsium, sakit belakang, sakit sendi.

✨✨✨✨✨✨✨✨✨✨✨✨✨✨✨✨✨✨✨✨✨✨✨✨


Testimonial pengguna COLLAGEN POWDER

Ni testimonial dari teammate aku sendiri.
 
Dari berjerawat teruk sebab tersalah amik product muka, terus elok lepas 3 bulan.

Hanya ambil Detox, Vivix dan 2 kotak collagen dalam masa 3 bulan sahaja, now kulit muka memang licin. nampak lebih muda.

Power tak power? πŸ€”πŸ€”πŸ˜

 
DEC PROMOTION!
Beli 2 jimat 5%!
1 kotak ada 18 sachet. (Tahan dalam sebulan)

NAK tahu lebih lanjut tentang COLLAGEN SHAKLEE?

Whatsapp saya.


Pindah rumah and latest update

i miss u blog.
Biasa la.
Bila ada anak kicik, memang susah nak update blog.

So...whats new about me?
πŸ‘‰ dah ada 2 kids. Umar dah 3 tahun 5 bulan. Ammar 8 bulan. They made me bz whole day long.
πŸ‘‰ busy ngn businesses. Kat blog ni im just gonna focus on my shaklee business.
πŸ‘‰ finally pindah rumah sendiri. Duduk yang dibeli masa baru kahwin. Area bangi. Luv this area so much. Walaupon jauh dari ikea or ou dah. Of course a bit sedey tapi im ok. Jimat lagi duit hehe sbb sini sng sgt tapau food. N surprisingly murah! Makanan umar tapau tengahari RM3.50 je. Woww sangat.


 

Nak tengok my kids?


 

This is how they look like when they are active.
Ammar tu mmg chubby.

Penangan amik set pregnant shaklee.

 
Pastu teroskan amik ESP shaklee sampai sekarang.
Berat ammar pon dah 9.5kg skg.

 
Hehe n this is how they look like when both nap at the same time pheww πŸ’†.
Thats why i have time to blog a bit rite now.

By the way, insyaAllah i will always update here everyday.
Sekarang saya busy buat business shaklee.
Bawah group saya ada 2 orang business partners yang sama2 bersemangat buat business ni.

Seronok bila momentum kitorg sama.
Yerla siapa nak kasi cash RMxxx or RMXXXX saja2 kan.

Sebab tu kitorg sungguh2 buat business shaklee ni sebab hanya perlu spend masa sikit buat ads.
Atau untuk study pasal products.
Sebab...takya susah2 nak g post barang mahupon g branch.
Semua shaklee uruskan.

Senang kan?

Btw im updating this blog pon sbb nak cari lagi 5 business partners untuk team saya.
Team besar saya terdiri dari doctors and pharmacists.
So u got good backup in case masalah kesihatan customer mencabar untuk anda consult.

Ada tak housewifes atau bekerja pon boleh if nak cari extra income buat business ni?

❤️ Tak perlu post barang. Shaklee post kan
❤️ Registration RM80 je or free depends on terms and conditions
❤️ Tiap2 malam ada kelas free to guide you on how to make ads etc
❤️ Bonus shaklee kasi depends on your sales

Senang kan?

 
Jom join group saya.
InsyaAllah saya akan guide anda sama2 cari extra income dalam business ni.



My beautiful pregnancy journey

Time week 30 tu aku dah start checkup ngn doc bheena dari columbia asia Pj. She's a female doctor. punjabi. Very friendly and nice lady. Husband selesa ngn dia lagi la aku.

 

Aku suka betul ngn columbia asia pj ni sbb senang betul parking betul2 depan pintu masuk.
Pastu klinik checkup dah la first floor takya jalan jauh.

The fees super duper cheap. Setiap kali checkup RM100 je tak pernah sampai RM130.
Sebab aku amalkan set lengkap pregnant Shaklee and doctor tengok semua result tekanan darah, berat and everythg ok, doc pon tak kasi obimin dia suh troskan je la ngn supplements aku.
Dulu masa trimester 1 aku ada pening la aperla tekanan darah asik rendah, lepas amik Shaklee tak pernah aku pening pala dah.

Aku start amik Shaklee trimester 2.
Okla tipu la kalau tak rasa penat langsung. Bila penat, aku tido je join umar nap ptg.
Haha nikmati saat2 nap ni sbb tatau bila adik umar keluar nti aku sempat nap ke tak kan.

Alhamdulillah berbaloi sangat amik supplements shaklee ni.
Dapat kekalkan tenaga, insyaallah baby dlm perot pon membesar dengan baik, berat badan pon tak naik melampau, and takde stretch mark at all. Takde. Perot tak gatal pon! 
Lain sangat masa mengandung umar dulu, sapu cream stretch mark dari bio oil to ntah apa lagi brand tak ingt, tak jalan pon! Ni sbb minum ESP shaklee la ni kulit pon ok je.

Kenapa perlu ambil SET LENGKAP HAMIL SHAKLEE?? 

 

1. Vitalea πŸ‘‰ Multivitamin yang tebaik dengan zat besi.  Ia membantu dalam pembentukkan sel-sel darah merah


2. B-complex πŸ‘‰ Mengandungi asid folic. Jumlah asid folic yang mencukupi dalam diet harian membantu mencegah kecacatan tiub neural


3. Vitamin C πŸ‘‰ Membantu meningkatkan sistem pertahanan badan, berperanan dalam menyokong tulang, gigi dan gusi yang sihat


4.Ostematrix πŸ‘‰Ibu mengandung memerlukan 1000-1300mg kalsium sehari. Ini adalah kerana bayi akan mula mengambil kalsium ibu dengan lebih banyak bermula trimester kedua. Pengambilan OSTEMATRIX juga boleh mengurangkan sakit pinggang , sakit belakang , kebas-kebas atau cramp.


5. ESP πŸ‘‰ Di samping MEMBERI TENAGA pada ibu, ESP mampu mencantikkan kulit bayi dalam kandungan dan ibu mengandung itu sendiri.


6. Omega Guard πŸ‘‰Omega Guard mengandungi 1000mg asid lemak Omega 3 yang termasuk di dalamnya DHA dan EPA yang mana ia boleh menggalakkan perkembangan otak, sistem saraf dan fungsi mata bayi.

Saya panggil baby kedua ni baby SHAKLEE sbb amik full set pregnant shaklee :)

Nak baca pengalaman bersalin anak kedua saya?

 
Part 1:

Part 2:


Ni gambar saya dengan gynae saya masa checkup hari ke 6 lepas beranak.
 
Maaf saya gemok lepas beranak tapi dah kurus skg hehe.

 
 
Harap boleh bantu ibu2 yang sedang mencari supplements yang sesuai untuk pregnancy anda.

Jika berminat boleh terus whatsapp saya.
Saya kasi consultation dan harga special untuk anda.