Set Enfuselle

Set Enfuselle sesuai untuk mereka yang mempunyai masalah kulit berminyak, terlalu kering dan sensitif. 

Set Enfuselle mempunyai 2 kategori iaitu:

🌸 Normal to dry skin:- 
👉 Hydrating Cleansing Lotion
👉 Hydrating Toner
👉 Hydrating Moisturizer
👉 Eye Treatment
 --------------------------------------------------

❤ Normal to oily skin:-
👉 Purifying Cleansing Gel
👉 Purifying Toner
👉 Balancing Moisturizer
👉 Eye Treatment

 --------------------------------------------------

🌸 Normal to dry skin

 


🌸 Normal to dry skin
Enfuselle Hydrating Cleansing Lotion 

✔️ Cara menggunakan losyen pencuci ini adalah dengan mencalit sedikit sahaja ke tapak tangan. 
✔️ campurkan dengan air bersih dan gosok sehingga berbuih. 
✔️ Ratakan keatas wajah dan gosok dengan lembut (Elakkan dari terkena mata). 
✔️ Bilas dengan air bersih. 
✔️ Bertindak secara lembut dan semulajadi tanpa menjejaskan lapisan minyak semulajadi kulit. ✔️ Efisyen dalam menanggalkan kotoran, mekap dan bahan pencemaran dari persekitaran. 
✔️ Kaya dengan emolien dengan tambahan vitamin E menjadikan kulit lebih lembab, halus dan berseri. 
✔️ Baik untuk kulit kerana memiliki pH yang seimbang. 

 --------------------------------------------------

🌸 Normal to dry skin
Hipoalergenik Enfuselle Hydrating Toner 

✔️ Selepas membilas wajah, lap wajah anda dengan kain bersin.
✔️ Kemudian titiskan sedikit toner ke atas kapas muka dan sapu rata ke seluruh wajah termasuk bahagian leher. 
✔️ Hydrating Toner bertindak sebagai penyegar dan merangsang kulit untuk persediaan rawatan. 
✔️ Menaturalkan kembali sebarang tindak balas kulit dengan besi dalam air paip (karat) yang mampu merosakkan merosakkan kulit. 
✔️ Terbukti secara klinikal dan memiliki pH yang seimbang. 
✔️ Toner yang sangat istimewa ini merupakan rumusan tanpa alcohol yang cpat menyejat tanpa mengeringkan kulit.
✔️  Dengan ekstrak witch hazel dan kamomil, toner ini bertindak menyuci dan melembutkan kulit disamping memelihara lapisan minnyak semulajadi kulit. 

 --------------------------------------------------

🌸 Normal to dry skin
Enfuselle Hydrating Moisturizer 

✔️ Calitkan sedikit Enfuselle Hydrating Moisturizer dan ratakan ke seluruh wajah agar kulit sentiasa lembab. 
✔️ Ramai yang jatuh cinta dengan balancing moisturizer ni sebab struktur nya yang tidak melekit dan sanagt light. 
✔️ Cuba anda picit-picit wajah anda selepas menggunakan moisturizer, terasa licin dan smooth. Ia standing dengan produk di luar negara, Sangat Best!! 
✔️ krim istimewa ini tidak berminyak dan tidak melekit. 
✔️ Kaya dengan agen pelembap yang baik untuk kesihatan kulit dan menjadikan kulit semakin halus dan anjal serta merta! 


 --------------------------------------------------

🌸 Normal to dry skin
Hipoalergenik Enfuselle Eye Treatment 
✔️ Penggunaan eye treatment ini secara konsisten mampu menghilangkan dan mengurangkan kemunculan garis-garis halus serta kedutan tidak sekata. 
✔️ Ia mampu menghilangkan sembab di bawah mata dengan bantuan pelbagai mutrient dan botani khusus. 
✔️ Terbukti secara klinikal: 233% pengurangan kedutan pada kulit dalam masa 2 minggu 

 --------------------------------------------------
❤ Normal to oily skin:-
👉 Purifying Cleansing Gel
👉 Purifying Toner
👉 Balancing Moisturizer
👉 Eye Treatment
 --------------------------------------------------

❤ Normal to oily skin
 

❤ Normal to oily skin
ENFUSSELLE PURIFYING CLEANSING GEL
✔ singkirkan kotoran pada wajah, mekap dan minyak berlebihan. 
✔Bahan-bahan khas serta tambahan vitamin E menjadikan kulit terasa lembut dan segar. 
✔pH yang seimbang 
✔Hipoalergik 
✔Mencerahkan tona kulit.

------------------------------------------------------------

❤ Normal to oily skin
Enfuselle Purifying Toner

✔ Bertindak sebagai penyegar dan merangsang kulit untuk persediaan rawatan. 
✔ Meneutralkan kerosakan sel akibat tindak balas kulit dengan besi dalam air paip. 
✔pH yang seimbang 
✔Menyegarkan dan memperhaluskan kulit dengan ekstrak likoris dan witch hazel
 ✔ Meminimumkan kemunculan liang-liang besar pada kulit 
✔Membantu mengawal kulit berminyak 
✔Hipoalergenik

------------------------------------------------------------

❤ Normal to oily skin
Enfuselle Balancing Moisturizer

 ✔ peningkatan keanjalan kulit dalam masa 28 hari.
✔ pengurangan garis-garis halus dalam masa 28 hari 
✔pengurangan kedutan pada kulit dalam masa 28 hari
 ✔Membantu mengembalikan keseimbangan minyak pada kulit  
✔ Hipoallergik

------------------------------------------------------------

❤ Normal to oily skin
Enfuselle Eye Treatment

✔ bantu kurangkan kedutan pada kulit dalam masa 2 minggu
 ✔ bantu meningkatkan kekenyalan dan keanjalan kulit dalam masa 2 minggu 
✔ kurangkan garis-garis halus pada kulit dalam masa 8 minggu 

Nutriwhite Skin Care Shaklee

Tahukah anda, selain Set Enfuselle Oily System & Dry Skin System, Shaklee juga mempunyai produk kecantikan luaran yang pasti anda akan jatuh cinta bila mencubanya. 

Tidak lain tidak bukan, Set Nutriwhite Shaklee Skin Care. Ia adalah campuran 16 nutrient yang membantu mengurangkan penghasilan melanin sekaligus menjadikan kulit wajah lebih putih, kulit lebih gebu dan berseri. 

------------------------------------------------------------------------------------------------

Bagaimana NutriWhite Bertindak ke Atas Kulit? 

"Kecantikan Sempurna Diperolehi Daripada Alam Semulajadi, DisempurnakanDengan Sains” 

Moto di atas amat tepat sekali dengan rangkaian produk NutriWhite ini dimana ia dibangunkan oleh pakar-pakar penjagaan kulit dan saintis dari Jepun dan Amerika dari sumber nutrient semulajadi dan diproses dalam bentuk produk yang bermutu tinggi. 

------------------------------------------------------------------------------------------------

NutriWhite bertindak dengan 5 cara iaitu: 

🌸 Menghalang – Melindungi kulit secara aktif dari kerosakan akibat terdedah kepada sinaran matahari dan UV. 

🌸 Mengurangkan – Mengurangkan penghasilan melanin yang menyebabkan kulit gelap dan kusam. Kulit akan kelihtan lebih cerah dan berseri. penggunaan yang berterusan menjadikan kulit anda kekal dengan tona yang sempurna. 

🌸 Menyekat – Pigmentasi disekat dari muncul di lapisan atas kulit sekaligus menghalang kulit dari bertompok. 

🌸 Mencerah – Menjadikan kulit lebih cerah dan tona kulit sekata. 

🌸 Memperbaharui – Menanggalkan sel-sel kulit mati yang menyebabkan liang kulit tersumbat sekaligus menjadikan kulit lebih cerah dan berseri. 

------------------------------------------------------------------------------------------------

1. Nutriwhite Action Makeup Remover 

 

✔️ Menjadikan kulit semakin lembut, licin dan berseri. 
✔️ Menanggalkan sel kulit mati dngan lembut tanpa meninggalkan kesan .
✔️ Kulit menjadi lebih tegang dan segar dengan ekstrak Aleo Vera. 
✔️ Kulit kelihatan lebih berseri dengan struktur yang lembut dan tidak berminyak.

------------------------------------------------------------------------------------------------

 2.  Nutriwhite Gentle Deep Foaming Clenser 
 

✔️ Pencuci muka yang membersihkan dan menyegarkan kulit
✔️ Membantu menanggalkan kotoran dan sel-sel kulit mati sekaligus menegangkan kulit. 
✔️ Melembapkan kulit dan menyingkirkan toksin 
✔️ Mengimbangi pigmentasi dan mencerahkan kulit Menyegarkan dan lembut pada kulit.

------------------------------------------------------------------------------------------------

 3. NutriWhite Soothing Radiance Whitening Softener 

 
✔️ Lembut pada wajah serta menjadikan pH kulit kembali seimbang. 
✔️ Rosemary menjadikan kulit berasa lebih segar dan tegang. 
✔️ Ekstrak Kudze menjadikan kulit lebih cerah dan tegang. 
✔️ Kulit dilembapkan dengan Marshmallow. Sangat effectif. 
------------------------------------------------------------------------------------------------

4. NutriWhite Daily Defence Whitening Essence 
 
✔️ Kulit menjadi tegang dan segar 
✔️  Kacang soya pula bertindak mengurangkan tompok-tompok hitam dan melembutkan kulit. ✔️ Ekstrak Mulberi pula mencegah kulit daripada rosak akibat terdedah kepada cahaya matahari. 
✔️ Vitamin C yang aktif ditambah untuk membaiki kulit dan mengembalikan seri wajah Strukturnya yang mudah diserap oleh kulit menjadikan kulit semakin lembut.

------------------------------------------------------------------------------------------------

 5. Nutriwhite Spot Whitening Treatment 

 
✔️ Membaiki kesan-kesan jeragat dengan cepat. 
✔️ Kuasa Pencerahan dari ekstrak Peony dan Likoris berkesan mencerahkan, melindungi serta menghilangkan radang kulit. 
✔️ Vitamin C aktif menjadikan kulit lebih halus dan cerah sekata.
------------------------------------------------------------------------------------------------

 6. Nutriwhite Ultimate Protection Whitening Lotion SPF 15

 
✔️  Kaya dengan pati Melburi mencegah kerosakan kulit akibat terdedah kepada cahaya matahari.
✔️  Mountain Arnica berkuasa menghilangkan radang terhadap kulit dan melembapkan kulit dari segenap sudut. 
✔️ Membantu membina daya ketahanan kulit dari kerosakan akibat persekitaran 
------------------------------------------------------------------------------------------------

7. NutriWhite Overnight Renewal Whitening Cream 

 
✔️ Memperbaharui sel dan mengambalikan keremajaan kulit semasa tidur Ekstrak Linden melembapkan dan menyihatkan kulit secara mendalam.
✔️  Scullcap bertindak menghilangkan radang dan mencerahkan kulit. 
✔️ Vitamin C aktif mengembalikan seri wajah dengan mengurangkan tompok-tompok hitam. 
✔️  Bangun pagi, kulit akan terasa gebu, halus, cerah dan berseri. 

------------------------------------------------------------------------------------------------

 

 




Makeup workshop by Shazreeyana Shukri

Khas untuk MAKEUP / BEAUTY LOVER!

RYG Team would love to invite you to DEMO MAKEUP WORKSHOP by Famous MUA, SHAZREEYANA SHUKRI.

 

 

Di sana anda akan diajar makeup yang ringkas tapi cantik menawan. 😊😊
Makeup neutral tapi FLAWLESS CANTIK!

KENAPA ANDA PERLU REBUT PELUANG MAKEUP CLASS INI?

✅ She is a FAMOUS MAKEUP ARTIST! Selalu harga kelas dia berharga hampir RM1000! Harga kami sangat sangat AFFORDABLE!

✅ Kami akan ajar anda cara yang betul untuk penjagaan kulit muka: Berminyak, kulit kering, kulit sensitif atau kulit normal.

✅ Kami akan menjemput doktor khas untuk consult tentang pemakanan sihat untuk jaga kulit.

✅ High tea dengan desserts yang lazat di hujung majlis

 

SURPRISE GIFTS WORTH RM400!

Jom siapa nak belajar pasal kecantikan dan makeup untuk boost your self confident?

Nak tengok salah satu tutorial video by her?





Best kan?

Tempat: Atmosphere, Serdang
Tarikh: 26 Februari 2017

 

 


FEES SANGAT BERPATUTAN! (Whatsapp/ email for price details)

BOOK SEKARANG SEBELUM PENUH!

Email: nur.raihana@gmail.com

Atau

Whatsapp: 0123318084 (Raihana)



Guidelines untuk new mummy / mummy to be

If you are a new mommy to be, here are guidelines for you before purchase any baby stuffs/ baby gears dan keperluan mummies as well ok?


1. Breastpump - beli yang Elektrik! Seriously xya buang masa kat manual pump. Ni pendapat aku tau. Sbb lepas lahir baby, masa adalah sangat2 emas. Xya bazir 1.4k (almost) kat medela feeestyle sbb nowadays bykkkk dah brand breastpump electric menarik tertarik ko mmg da bomb. N harga murah! Rerajin la follow ig shops yang jual breastpumps. I pakai medela freestyle sbb time tu option terhad. Plus that time im still working n i thought i will still be working at the office. Mana la tau conpany tutup masa sebulan lagi nak beranak anak pertama.

 

Tapi ok je. Sebab beli time kaya masa kerja lol so tak rasa sangat. Kalau beli time jadi housewife memang terasa :p.

2. Stroller - sama mcm breastpump nowadays byk sgt option stroller. I bought quinny zapp xtra. I kinda love/ hate it. Hate sbb bab nak fold susah nak mamp bagi aku bila aku sorg2. All this time husband yg fold. Makan space keter myvi ku juger. Beguna masa umar 6 bulan kebawah je sbb dia attach ngn maxi cosy carrier kan. So bila baby tido dlm kereta dok dlm carrier tu sng je angkat attach ngn stroller. Thats the only part i like. 

 

Masa baby ke 2, aku beli stroller lain. Brand sweet cherry. Tahan lasak! Dah la murah RM300 je. Senang aku bawak kesana ke mari. Round2 taman petang2 with kids.

 

3. Ssc baby carrier. Ini sgtttt useful. And the best investment that we ever make. We purchase ssc snugbaby. Harga rm300++. Sng bila bawak g tempat sempit n leceh nk bawak stroller. Sng untuk mummy yg suka jalan sorg2 ngn baby. Hehe tp lepas umar boleh jalan lepas setaun, tak larat sgt dah nak carry dia pakai ni sbb berat. Walaupon boleh carry smpai 18kg. Penat. Tp if darurat mcm aritu nk try naik lrt ngn husband mmg berguna la.
  
 

4. Baby cot - berguna sangat2. Memang tahan sampai umar 3 tahun sekarang. Now nak beli kan umar katil pulak supaya ammar boleh transfer to cot. Sebab now husband dah complain ammar tido buas. Aku pon tak paham nape ammar suka makan space daddy lebih. Aku nye space terlebih2 ekeke.

 

Nak belikan katil untuk umar hias bilik dia cantik2!


5. Baju2 newborn - Sila beli byk2 yg murah haha coz u dun have enuff time to wash masa berpantang. So beli la byk2 tp murah. Sbb masa baby dorg byk muntah susu. Mummies pulak tengah nak adjust masa, time, tahan sakit etc. so tak banyak masa nak basuh. Melainkan ada confinement lady takpe.

 

6. Nursing bra - u shud have at least 10 pieces. 

7. Supplements - anak 1, takpe takde supplement. Tp bila masuk anak ke 2, takde supplement, memang sakit pinggang, belakang, ngantuk, dan sebagai nya. Sebab faktor penuaan uolls.

 

Sempena bulan ni promo vivix, you can still grab this supplements. Great for berpantang as well anda boleh teruskan selepas berpantang.

Vivix - bagi tenaga, buat anda awet muda, dan mencegah sakit2 kronik. Buat tulang anda sihat dan kuat

ESP - bagi mummy banyak tenaga, menghasilkan susu yang berkualiti dan pekat

ALFALFA - bagus untuk dalaman wanita, dan banyakkan susu ibu

Jika mahukan supplements ini, boleh whatsapp saya di 0123318084- Raihana. 


Harap tips-tips ini dapat membantu mummies membuat pilihan bijak dalam berbelanja. 😉






Free Ebook strategi marketing power!

20 STRATEGI MARKETING POWER DAPAT SALES LEBIH RM10K! 😍😍

 

Kan entry lepas saya ada cerita saya pergi seminar di mana leader ku, cip share banyak sangat teknik meroket sales kan.

 

So cip kata, lepas belajar, kena share dengan orang lain pulak.

Baru la berkat ilmu tu.

Jadi....

Siapa nak FREE EBOOK 20 STRATEGI MARKETING POWER CAPAI SALES LEBIH 10K!

Nak ke NAK??? 🤗🤗

 

Siapa yang PATUT ada EBOOK ni ? 

Anda yang buat / nak buat bisnes??

Susah nak dapat customer?

Banyak buat iklan tapi tiada LIKE?

Banyak buat iklan tapi tiada pembeli?

Sale belum capai RM5000?

Jangan risau. Jangan give-up!

Bisnes anda tak salah tapi mungkin STRATEGI MARKETING anda yang kurang POWER!

Dalam Ebook ni saya sharekan tips penting untuk tarik pelanggan anda melalui STRATEGI MARKETING POWER!

PERCUMA Ebook ini kepada NON SID SAHAJA.

Tak kisah lah bisnes apa pun yang anda buat.

InshaAllah apply semua teknik dari ebook ni pasti pelanggan anda TAK SABAR NAK BELI product anda. 😍

Ini syaratnya:
Hanya tinggalkan Nama, No telefon, Email di ruang komen atau terus email/ whatsapp saya. 

Terhad kepada 50 yang TERAWAL sahaja!

😊

Raihana 

Hello January!

Hello January.
15 january baru aku ada masa untuk menulis di ruang blog ni.

26 disember - pergi kursus najib asaddok
28-31 disember - busy closing sales shaklee
31-1 jan - cuti di pd
7 jan - seminar team business di kl
14 jan - balik kg

4 weekend yang berturut2 bz.

Pastu umar start sekolah semua.
Uruskan dia.

😅😅

Tiba2 je dah 15 jan kan?

Happy new year everyone.

Btw im so happy as i started new year with me ranking up as SUPERVISOR in my shaklee business as my team achieve 10k sales in disember.

 
With my leader, cip. Cip ni doc, resign lepas income doing this business je dah berkali ganda gaji doctor. Dah Allah bagi rezeki banyak boleh jaga anak sendiri kat rumah, y not resign kan?

Btw i dulu stalk baca blog cip dari zaman dia belum buat business shaklee lagi ekeke. Aku suka penulisan dia yang kadang2 tooo 'jujur'. Plus semangat dia besar. Bukan jenis sembang kosong. Ekeke

 
Ni team besar kami masa p seminar team kami.
Bukan shaklee anjurkan tau.
Cip yang anjurkan. Saja dia nak share secrets dia buat business ni sampai berjaya.
Dan aku ni memang jenis pemalas p seminar ok.
Tp seminar ni aku enjoy maybe sebab goals kami semua sama.
Jadi.... Kalau ada orang share ilmu, y not?
Macam2 contoh cip kasi berdasarkan experience dia sendiri. Memang 👍.

It really boost up my spirit to do better this month.
I couldnt do this without my team support of course.

I started to really focus in this business when i have my own team.
I couldnt ignore them, as i want them to achive their business goals like mine as well.

So my focus as a leader to make sure they consistent in whatever they do and focus on their goals.


 
The most important thing is to see them improve from time to time.

The thing that i like with my BiG team is we have so much energy.
We compete in a healthy way.
N we never giveup to support each other.

Paling penting dalam business adalah mempunyai group support yang kukuh.
Jadi anda kalau kena tolak macam mana pon takkan jatuh.

Dorang ni laju tau.
Aku suka.
So benda baik, kita tiru je la.
Tak payah susah2 perah otak buat formula baru.
Tiru dorang. IMPROVISE.

Husband pulak bagi sokongan yang penuh!
Sokongan camne tu?

Sokongan kalau bini tak sempat masak dia paham n ok je makan food tapau 😅.
Dia paham bukan mudah untuk aku bahagi masa untuk semua.
Percayalah, semua orang yang berjaya, pasti dorang sacrifice alot of thg.

Im glad that finally i able to send umar to school.
Sebenarnya nak dia BERSOSIAL je.
Nak dia tau berkawan.
Nyanyi.
Express diri.
Pastu aku adala masa dlm 2 jam kat rumah manage business aku.

Pasal umar first week school insyaallah next entry ok?

Jauh lagi perjalanan aku untuk success.
Tapi aku happy sebab Allah gerakkan hati aku untuk buat business shaklee ni betul2.
Dan di bawah team yang best.

Dulu aku tak pernah terpk pon nak join business shaklee.
Tapi sebab aku rasa tak rugi pon mencuba plus dah memang aku makan supplement ni kan, y not?

 
Surprisingly, when u r in a right team, memang benda tu menyeronokkan.

Taknak cakap banyak, aim aku 2017 ni nak besarkan team aku.
Sebab business sorang2 tak seronok.

Business ramai2 camni sangat seronok.

Next kitorg nak anjurkan makeup class.
Next entry i akan cter detail pasal kelas makeup ni ok?

Awak housewife duduk rumah saja2?
Or awak dah try2 jadi personal shopper tapi penat je lebih untung sekadar lepas duit jajan? 😅
Or suka makan gaji memang takde masa la nak buat business memang rasa tak mungkin ada business sendiri?

Kidding.

I dun believe when ppl say takde bakat buat business.
Sebab buat business bukan PERLUKAN BAKAT.
Hanya perlukan kerajinan, usaha, CONSISTENT dan FOCUS.
Hanya perlu topup ilmu.

Yang lain2 tu hanya teknik.

 


Join my team and i will guide you more insyaallah.

Itu pon kalau nak cari duit lebih dari duit jajan. 😅
Sebab kalau business shaklee hanya sekadar lepas duit jajan, i wont make this entry.
Im talking about earning more than RM500 every month!
Semua terpulang pada usaha anda.

❌ xya buat2 loan hoi. RM80 je membership.
Aku kesian business yg sampai kena buat loan ni. Start small. Earn big. Start la dari apa yang ada di tangan.

❌ xya susah2 p pos barang. Semua shaklee pos kan. Korang amik order saja.

❌ xya p branch. Tapi kalau customer nak urgent, and u r ok to go to branch y not?

✔️ hanya perlu rajin. X rajin bye2. Business apa pon x rajin bye2.
Rajin buat iklan la. Tu semua marketing. Ada ke business without marketing? Hurms...

Tak reti takpe.
Kami ajar.
Kami coach sampai anda pandai.
Aku buat kan ads lagi sampai korang pandai.

 

Join my team now 😘.
You will never regret.
Sebab team besar aku terdiri dari ramai docs, and pharmacists.
Salah 1 reason aku join shaklee sebab tu la. So customer hanya dapat 5 star consultation. HANYA YANG TERBAIK UNTUK ANDA.

Join Now or NEVER.

Raihana
Your health and beauty consultant